Parestasjon

Skrevet av: , publisert 02.01.2018

Jæren Birøkterlag drifter i dag en egen friparestasjon for bidronninger av den brune rasen på Foss i Bjerkreim. Stasjonen ligger langt borte fra andre bikuber, for at en skal ha kontroll på hva en avler på, slik at en holder den gamle nordiske rasen mest mulig ren. Dronninger fra målrettet avl av ren rase, gjør livet bedre både for birøkter og biene selv, og gir ofte bedre honningutbytte.

 

Parestasjonen er gratis å bruke for alle medlemmer, men Jæren Birøkterlag ønsker å holde statistikk over hvor mange dronninger som blir satt opp på stasjonen, og hvor mange som blir parret. Hvis du ønsker å benytte deg av parestasjonen ta kontakt med Jæren Birøkterlag på e-post jaeren.biroekterlag@outlook.com 

For å komme til Foss tar man av fra E-39 mot Nedrebø, ved Søylandskiosken, og følger veien til endes. Veien til parestasjonen er stengt med bom. Ta kontakt med noen i styret for å få tilgang til nøkkelen.

 

 

2023:

Det er Sylvi som har dronebifolk på parestasjonen i år. Parestasjonen åpner 15. juni. Mer info kommer.

 

 

2022:

Det er Sylvi som har dronebifolk på parestasjonen i år. Parestasjonen åpner 13. eller 14. juni. Her er litt info om dronebifolkene som  settes opp:

Dette er en søster serie etter 138. 19

Jeg avler ikke dronninger som skal pares på Foss etter denne,

og leverer heller ikke ut avlsmateriale fra denne. Dette for å unngå innavl.

 

 

2021:

Parestasjonen åpner 15.juni i år. Sylvi vil bidra med dronebifolk og stelle disse i år.
 

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer