Påmelding

 

 

Reisedagbok fra U6 Tidaholm 2017X

Publisert: 12.10.2017

Feltet i dette årets U6 bestod i P15/16 av hele 128 ryttere, så et stort felt hvor det vil bli utfordringer til alle. Starten på uken ble dessverre ikke helt som forventet da tre av våre ryttere som bodde på hotellet ble frastjålet syklene. Med velvilje fra alle fikk vi samlet sammen tre sykler som Marius, Tord og Oscar kunne sykle prolog på. Gunnar, Oscar sin far, fikk lånt sykler fra Team Sparebanken Sør som i løpet av natt til tirsdag ble kjørt til Tidaholm, slik at guttene kunne få gjennomført U6.

I forkant av andre etappe, som er den berømte grusetappen, samlet vi rytterne for en felles gejennomgang av lagets og enkeltrytternes mål for rittet. For laget sin del var det enighet om at vi ville forsøke å være i fremste del av feltet på alle etapper for å være istand til å komme oss med i brudd, kunne kontrollere litt underveis hvis vi fikk noen med, være klar til å samle oss rundt avslutning og endelig samle nok poeng i lagkonkurransen. I tillegg til det definerte hver enkelt rytter hva de mente de kunne bidra med og vi tilpasset det til den overordnede planen.

Denne strategien fulgte vi gjennom hele rittet og det fungerte meget fint. Resultatene lot ikke vente på sig, Tord lå på flere etapper som nummer to sammenlagt og kjørte i poengtrøyen, laget lå undereveis på en førsteplass i lagkonkurransen. Oscar vant fjerde etappe, Magnus var på de fleste etapper med inn i første gruppe og resten av laget fikk gjennom hele rittet gode plasseringer og kjørte flotte sykkelritt.

Det var imponerende å se hvordan laget fra starten av samlede seg som en gruppe, ble enige om hvordan de ville angripe de enkelte etapper og hvordan de ga hverandre enormt god feedback og oppmuntring. Dette lover godt for neste gang regionen stiller lag.

Laget var dessverre forfulgt av velt og tekniske problemer underveis, spesielt var Felix og Harald uheldige, som hver fikk tre etapper ødelagt av velt og tekniske problemer - det er en erfaring å ta med seg videre. Før siste etappe som skulle avgjøre det hele lå Tord på en flott annenplass sammenlagt (8 sekunder etter), Magnus på 11 plass (41 sek bak)  og laget lå som nummer to i lagkonkurransen, 7 sek etter Roskilde.

Dermed var det ikke vanskelig å mobiliserere guttene før ukens siste etappe, 14 km enkeltstart. Det gik nok ikke helt som alle hadde ønsket, men her er det sterke ryttere og vinnertiden til Marcus Korsnes fra Bærum OCK ble imponerende 19:34:19. Region Sør viste seg godt frem på denne avsluttende etappen der Tord ble den beste med en 11.plass (- 46 sek), 

Desverre måtte Johan bryte rittet etter 4 etapper på grunn af sykdom. Samlet resultat for U6 Region Sør holdet ble en imponerende 3.plass som viser at vi var helt med i toppen hele uken, takket være offensive og sterke ryttere som vil være med i front. For flere ryttere var det første gang i så stort felt, så det ble en bratt lærekurve og god erfaring å ta med seg videre.

Til slutt vil jeg takke alle som var med og gjøre dette til en super uke i Tidaholm og takke til Region Sør for økonomisk støtte.

 -Hans Erik Olsen, Sandnes SK -

 

Samlet resultat:

Navn

Samlet Plassering

Samlet tid

Difference

Tord Gudmestad

8

7:14:09

0:32

Magnus Sørbø

12

7:14:56

1:19

Frederik Bjordal

37

7:18:41

5:04

Oscar M Johansen

43

7:20:46

7:09

Marius Bakken

64

7:35:20

21:43

Felix Hegreberg

67

7:38:53

25:16

Harald Olsen

68

7:38:55

25:18

Martin Lunder

91

8:17:51

1:04:14

Tormod E Lunde

110

9:17:33

2:03:56

Sølve Horpestad

117

10:13:24

2:59:47

Region Sør

3

21:44:34

0:50


Rapport fra Masters-VM i Albi

Publisert: 11.10.2017

Onsdagen ble brukt til løypegjennomgang, innstilling og kontroll og torsdag var det klart for temporitt. Det var en bra teknisk løype, men med en gradestokk som viste 34-37 grader ble det veldig varmt selv om støtteapparatet bidro med nedkjøling. Det viste seg at Jone var den som taklet varmet best og han kjørte inntil en bronse i klassen M40-44.

Fredag var det lett trening og fullt fokus på søndagens fellesstart. Lørdag kjørte vi løpsforberedende økt medvekkedrag. Eirik dro hjem lørdag, men rakk å sykle gjennom fellestart-løypen på 155 km på TT sykkel før han dro ogkunne dermed rapportere til de andre om partiene i løypen.  Selve arrangementet er godt organisert. Albi sin racerbane brukes til TT og er målsted på fellestart.

Mange deltakerekrever god logistikk, og det klarte arrangøren stort sett greit. Unntaket var startløsningen søndag morgen i sentrumav Albi. Staselig å starte i trange gater og foran en ærverdig kirke, men en del ryttere ble nok litt stresset av atpuljene deres skulle fordeles i enden av lang smal gate. Fellesstart-løypen på søndag var krevende og kupert og i tillegg ble det ekstra tøft med varmen.

Langing ble forsøkt organisert, men vi hadde ikke så mye ekstra personell til dette, så vi måtte stole pålandslagsledelsen sine frivillige og støtteapparatet til Team Kjekkas. De hadde en person som var til stor nytte for defleste av oss. Bjørn gikk tom for drikke siste 30 km og fikk det tøft. I Jone sin klasse (260 stk) ble det et aktivt sykkelritt medstøting og flere bruddforsøk. De beste rytterne kjenner hverandre og det ble dermed støting på hverandre i første langestigning for å kunne klare å komme seg fra. Franskmenn med klart flertal, spanjoler og italienere samarbeidet veldig bra og de klarte etterhvert å trette ut ossandre som var i mindretall.

Noen og tredve grader og mye rykk napp gjorde det at plasseringen ble ikke bedre enn 17.plass, men vi var likevel godt fornøyd med årets VM. 

- Jone Ellingsen -