Kontakt oss
Ny fisker
Rapporter fangst
Se fangstrapporter
Logg inn

Fisketrygdavgift 2017

Publisert: 13.05.2016

Husk Fisketrygdsavgift

Fisketrygdsavgiften kan kjøpes HER.

Kvittering

Alle kjøpere mottar kvittering på betalt fiskeravgift via e-post. Betaler du som registrert bruker får du i tillegg din kvittering tilgjengelig for utskrift under linken "Min Fiskeravgift" på "Min side". Er du ikke-registrert bruker og har slettet din e-post med kvittering, kan du henvende deg til Inatur for å få ny. Kontaktinfo: firmapost@inatur.no Tlf: 74213090

 

Kvittering sammen med gyldig legitimasjon må forevises ved kjøp av fiskekort og på forlangende av oppsynspersonell.

Stopp spredningen av lakseparasitten Gyrodactylus salaris!

Vær oppmerksom på at alle fiskere selv er ansvarlige for å desinfisere fiskeutstyr når det er praktisert fiske i andre vassdrag.


Les mer

Merket laks i Årdalselva 2017

Publisert: 12.04.2016

Hjelp oss med registrering av fettfinneklippet laks

Laksesmolt av Årdal stamme som settes ut, blir alltid merket ved avklipping av fettfinnen. Fettfinnen er den lille finnen som sitter bakerst på ryggen til laksen, ovenfor sporden. Når fettfinneklippet laks fanges i Årdalselven, må dette alltid registreres i fangstrapporten. Husk derfor å sjekke fettfinnen.

Fettfinneklippt Årdalssmolt fikk i 2010 også satt inn et lite , usynlig metallmerke i snuten. Smolten inngår i et forskningsprosjekt som skal undersøke overlevelse av Årdalslaks i sjøen. I 2016 vil det derfor kunne komme tilbake laks til Årdalselven som er fettfinneklippt og samtidig har metallmerke i snuten. Den som fanger fettfinneklippet laks/svidde i Årdalselven i 2016, må derfor ta vare på hodet og fryse det ned saman med skjellprøven.

Kontaktpersoner for spørsmål, og for innlevering av fangstrapport og evt. laksehoder:

  • Grunneiere:
  • LFI - Uni Miljø: Gunnar Bekke Lehmann (tlf. 906 19 807 / e-post: gunnar.lehmann@uni.no)

 

Fangst av fettfinneklippet laks kommer i tillegg til den fastsatte døgnkvoten på 1 laks pr. fisker. Dette betyr at kvoten ikke belastes dersom fisken er fettfinneklippet. Fiskeren kan dermed beholde alle fettfinneklippete laks, men må altså til gjengjeld levere inn hodet.

GJELDER ALL FETTFINNEKLIPPT FISK I 2016

Vi ønsker å få inn minimum følgende informasjon:

 

  • Dato og elv/sone
  • Lengde og vekt
  • Skjellprøve i skjellkonvolutt
  • Hode (nedfrosset, i plastpose saman med skjellkonvolutten der øvrig informasjon er notert)

 

Fettfinneklippet laks – bare en rest av fettfinnen er synlig.


Fettfinneklippet 2017.doc

 


Les mer
OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Detaljer