Ship ohoi - velkommen om bord i likemannsbåten

Skrevet av: Marit Rokkones, publisert 30.04.2016

Noen ord til deg som er under utredning av yrkessykdom/skade.

Husk å ha en god og utfyllende YRKESHISTORIKK. Det er alfa omega som Jan Bjørn Isaachsen sier. Han er en ener på dette området. Der skal det stå hvilke stoffer du har jobbet med, hvor lenge påvirkning, symptomer og reaksjoner du har hatt under påvirkning av de forskjellige stoffene.                        

Dette kan du få hjelp til å komme i gang med og det gjør det lettere for de som utreder deg, når de får et innblikk i din yrkeshistorikk. Det er også viktig at dette blir tatt på alvor av de som utreder deg og for at du skal få en riktig og rettferdig diagnose. Vi har dessverre mottatt en del negative opplevelser i møte med utredningsapparatet og slikt skal ikke forekomme og når slikt skjer ønsker vi å bli underrettet om det. Min mann Svein ble i mars ferdig med sin yrkessykdomserstatningssak. Vi og vår advokat Hasse Benberg fra advokatfirmaet Nidaros kom fram til et OK forlik med forsikringa i Fosen Tingrett. Og takk og pris for det.

Lys og farger

 Vi har da virkelig fått kjenne på kropp og sjel hvor til tider umenneskelig slitsom en slik sak er. Det er så sterke krefter som prøver alt for å få deg til å gi opp dine rettigheter og det er en slik uthaling at det er til å spy av. Nå har vi begynt reisen på resten av vårt liv. Det er viktig å se framover nå, ikke tilbake. Se etter lys og farger. Våg å være deg selv og aksepter at andre kan ha andre meninger enn deg. Ikke bruk energi på å forandre noen. Alt trenger ikke være perfekt, og hvem er vel egentlig det?

I alle fall ikke jeg, og det er helt greit for meg det for da har jeg noe å jobbe med.

Storrengjøring

Jeg må foreta jevnlig storrengjøring i den boligblokka som er oppe i hodet mitt. Der bor det til tider mange helt gratis og så vet de ikke om det engang. Som næring forsyner de seg av min energi. Noen har store leiligheter og bor der lenge, andre har hybler for kortere tidsrom og andre kommer innom for bed and breakfast. Her er det bare å begynne med oppsigelser og utkastelser. Jeg har ikke godt av å ha så mange leieboere i mitt hode. Nå er det slutt på gratisparkering der, men det er jo ikke til å unngå at det kommer noen innom på en gjennomreise, og da det er mitt ansvar å få dem ut igjen. Kost, kost med seg. Nå blir det plass til mine ting igjen.

Kaster loss

Nå kaster jeg loss og seiler videre gjennom livet til smule farvann, stormer, trygge havner, fellesskap og samhold. Jeg ønsker oss alle en riktig fin sommer. Ta kontakt om du trenger hjelp eller noen å snakke med. Husk at du er verdifull.

Sommerhilsen

fra Marit Rokkones

Tilbake
OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer