Klubber


 

 


Rogaland Skøytekrets

Publisert: 22.05.2022

Rogaland Skøytekrets er under vurdering med tanke på idrettens organisering og henviser derfor til Norges Skøyteforbund og de enkelte klubber.

Det finnes informasjon om arrangement og aktiviteter på de respektive klubber sin hjemmeside.

Det er ikke et godkjent styre og denne sidene oppdateres ikke pr. dags dato.

PS! Det er verd å merke seg at på denne siden vedlikeholdes og oppdateres kretsrekorder for inline og hurtigløp, samt banerekorder i Sørmarka Arena. Den brukes også for påmelding til hurtigløp i vintersesongen.


Ny banerekord av Sverre Lunde Pedersen

Publisert: 25.10.2020

Sverre Lunde Pedersen tok en sterk seier på 3000 m på Norges cup 1 i Stavanger. 
tiden stoppet på 3.41,19 kun 6 hundre deler forann Hallgeir Engebråten som avsluttet med en tid på 3.41,25 (solid pers på nesten 5 sekund!)

tiden til Sverre er ny banerekord som ble satt for 4 år siden. 


Peder vinner NM-sprint jr.

Publisert: 13.01.2020

Peder Kongshaug fra Stavanger ble historisk NM mester junior denne helgen.
Med en ny mesterskapsrekord 145,200 vant han alle distanser denne helgen.

36,88 (1) - 1.11,78 (1) - 36,77 (1) - 1.11,32 (1)

Marte Bjerkreim Furnée fra Asker SK (Team Sørmarka) ble NM mester junior av kvinnene.

Vi gratulerer.

 

Foto: Christoffer Rykke


Rogaland Skøytekrets ser frem til ny ishall i Sandnes

Publisert: 27.09.2019

Rekrutering til skøytesporten (hurtigløp og kortbane) har de siste årene vist en nedgang i Sandnes Kommune. Videre så er det et stort behov for mer treningstid for kunstløp miljøet i vår region.

I dag så må en til Stavanger for å gå på skøyter. Rogaland Skøytekrets har de siste årene sett på hvilke tiltak som kan bidra til økt interesse for skøyter i Sandnes og områdene rundt. Tilbakemeldingene fra foreldre og andre viser at avstand til ishall, bruk av bil og at flere kun disponerer en bil, bompenger og parkeringsavgift har en påvirkning for de valgene som gjøres.

En ishall (type ishockey) i Sandnes vil bidra til at en kan øke rekruteringen til skøytesporten. Dette vil også åpne opp for mer treningstid til kunstløp. -Sandnes Skøyter vil legge til rette for økt rekrutering til de mellom 6 til 13 år som ønsker å satse på kortbane eller hurtigløp, sier styreleder i Rogaland Skøytekrets Roger Bjørkli.

-Sandnes Skøyter skal bygge et godt skøytemiljø i Sandnes og en ny ishall vil bidra til at vi får flere som ønsker å satse på hurtigløp og kortbane, sier styreleder Arne Walther Kranzmann i Sandnes Skøyter. En ny ishall i Sandnes i kombinasjon med Sørmarka Arena når det skal trenes på en 400m bane, vil være et flott bidrag og redusere behovet for bilkjøring ifølge Arne Walther.

General Sekretær i Norges Skøyteforbund Håkon Nikolai Dahl er glad for at Sandnes kommune vil bygge sin egen ishall. Dette vil øke rekrutering til skøytesporten generelt men også bidra til at flere får muligheten til å prøve ut hurtigløp, kortbane og kunstløp, sier Håkon Nikolai.

Viser til Aftenbladet sin artikkel fra bystyremøte i Sandnes.


Publisert: 09.09.2019

Rogaland Skøytekrets (RSK) har i et par års tid sett på hvordan en kan øke rekruteringen til skøytesporten og da spesielt hurtigløp og kortbane. Tallene fra det sist årsmøte i skøytekretsen viser en nedgang i vår region.

 

Sandnes Skøyter er en ny klubb i Sandnes og skal være en klubb for alle med en ekstra fokus på de yngste. En vil primært benytte idrettsarena i Sandnes regionen og Sørmarka Arena for istrening.

Lokal forankring, kort vei til en del av treningene, mindre kjøring og bompenger kan bidra til at flere ønsker å satse på skøyter i Sandnes. Videre så jobber Sandnes kommune med å få bygget en ishall i Sandnes - dette kan gi et godt grunnlag for rekrutering og kortbane aktivitet.

Sandnes Skøyter vil kjøres som et prosjekt de 2 neste årene for å høste erfaring og tilpasse driften på en best mulig måte.

Klubben har en egen hjemmeside http://sandnesskoyter.no

I oppstarten så blir Arne Walther Kranzmann styreleder og Erik Dahle nestleder - begge har erfaring fra skøytesporten. Disse to skal legge et grunnlag for en god klubbdrift, for deretter å gi ansvaret videre til foreldre/skøyteinteresserte.

Sandnes Skøyter ønsker å komme i kontakt med foreldre eller andre i Sandnes regionen som kan tenke seg å bidra på trening som instruktør eller lagleder via post@sandnesskoyter.no

Roger Bjørkli, Styreleder Rogaland Skøytekrets


Innline løp Reve gokartbane

Publisert: 02.06.2019

 

Mandag 17. juni arrangerer Austrått IL sin innlinegruppe løp på Reve gokartbane i Klepp. Mer informasjon finner du på Austrått sin hjemmeside.


Idrettsprisen og Innsatspokalen for sesongen 2018-19

Publisert: 15.05.2019

Rogaland Skøytekrets sin Innsatspokal for sesongen 2018-2019 går til Peder Kongshaug fra Stavanger Sandnes Skøyteklubb.

Peder har hevdet seg både i krets- og nasjonalnivå i tillegg til deltakelse i junior Worldcup denne sesongen. Høydepunktet var VM for junior i Baselga hvor han gikk inn til en 8. plass sammenlagt - den første mannlige deltagelse fra Rogaland Skøytekrets.

I tillegg så har Peder Kongshaug satt kretsrekorder i sin klasse og er et lovende allround talent. Han står som nummer 74. på den norske adelskalender og er kåret til en 37. plass i regionens beste idrettsutøver (uavhengig av idrettsgren) ifølge Stavanger Aftenblad. Peder har videre vært aktiv som trener for Skøyteskolen i Sørmarka Arena.

 

 

Rogaland Skøytekrets sin Idrettspris for sesongen 2018/2019 går til Siri Hagen leder i Stavanger Kunstløpklubb

Bilde Roger Bjørkli (styreleder), Siri Hagen og Daniel van Riessen (nestleder)

Siri har vært med i styret til Stavanger Kunstløp i over 10 år. Fra 2011 så har Siri hatt leder rollen i klubben. De siste 3 årene har klubben økt markant i medlemmer. Hvor av flere medlemmer har tatt medaljer i NM og internasjonalt både individuelt og lag (synkronteam).


Peder Kongshaug med 4 nye kretsrekorder

Publisert: 31.10.2018

Sist helg slo Peder til med 4 nye kretsrekorder (jun B2) på Norges cup stevnet i Hamar.

500m - 37,87 (2)

1000m - 1.14,62 (1)

1500m - 1.52,96 (2)

5000m - 7.03,76 (3)

i parantes plassering i Junior klassen. 


Marie Haas fikk innsatspokal 2018

Publisert: 14.05.2018

Rogaland Skøyetekrets sin Innsatspokal for sesongen 2017/2018 går til Marie Haas fra Stavanger kunstløpklubb.

 

Marie har vært utøver i klubben siden høsten 2004. Vestlandsmester i sin klasse i 2015,2017 og 2018, Kretsmester i 2015, 2016, 2017 og 2018

Deltatt i LM og NM fra 2012. I inneværende sesong tok hun en 2. plass i senior under Skate Copenhagen

På rikresults ligger hun inne med klubbrekord på totalsum senior, og er eneste seniorløper SKK har hatt på veldig lang tid. Denne sesongen vant hun Norgescup for senior.

Foruten sportslige resultater så har Marie de to siste årene vært løpernes representant i SU (valgt av løperne) og hun er trener i klubben, men trener 1 utdannelse.


Innsatspris 2018 - Thor Flikkerud

Publisert: 14.05.2018

Rogaland Skøytekrets sin Idrettspris for sesongen 2017/2018 går til Thor Flikkerud


Thor Flikkerud har i over 25 år vært en aktiv støttespiller både for klubben og kretsen. I mange år har Thor tatt ansvar for Dommerutvalget, overdommer og gjort en formidabel innsats på å finne funksjonærer til alle løpene. Uten Thor ville det ikke ha vært arrangert så mange løp i Sørmarka Arena.


Årsmelding 2018

Publisert: 12.04.2018

Årsmøtet ble avholdt den 14. mai 2018
årsmeldingen finner du her


Les mer

Inlinesesongen 2018 - terminliste

Publisert: 01.05.2018

For de av dere som er interessert i å konkurere på rulleskøyter. Terminlista er klar.


Les mer

Årets første inlineløp på Reve gokartbane

Publisert: 10.05.2018

Vi sier 2018 og konkurransesesongen er i gang igjen.


Les mer

Vis flere forside artikler >>
OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer