Abonner på nyheter
Kontakt oss
Påmelding
Bli medlem
Logg på medlemssider

Snart kommer det nye nettsider!

Publisert: 27.07.2013

Foreningen får om få dager nye nettsider, med bedre medlemsforum, mer stoff om høysensitivitet, og den nye siden er mer mobilvennlig.
Nettsiden kan bli utilgjengelig noen få timer ved overgangen.

disse sidene vil du finne informasjon om personlighetstrekket høysensitivitet og nyheter omkring dette temaet.
Du er velkommen til å prøve testene som ligger på siden Selvtest for å se om dette er noe som passer på deg direkte eller på barnet ditt.
Medlemssidene er kun tilgjengelige for de som har meldt seg inn i foreningen. Informasjon om medlemskap finner du på siden Foreningen.

 

Faktura for medlemskontingenten for 2017 er nå sendt ut. kr 350/ kr 175 (trygdet/student/pensjonist/arbeidsledig) og kr 100 for husstandsmedlem.

Vi håper du finner svar på spørsmål og nyttig informasjon. 


Årsmøtet 2017 i Trondheim

Publisert: 26.01.2017

Årsmøtet 2017 er i Trondheim 29. april, med et seminar i forlengelse av det søndag 30. april hvor vi er så heldige å ha fått med både Ted Zeff og Martin August. Både seminaret og årsmøtet holdes på hotellet Quality Hotel Augustin som ligger midt i sentrum av Trondheim.
(Påmelding gjøres fra den nye nettsiden som kommer om få dager.)


Ønsker du mer indre ro?

Publisert: 02.12.2016

Mange av oss strever med å finne ro, og plages av støy rundt oss, og uro inni oss. Kursene til Martin August om Indre Ro – Hjertekoherens har derfor naturlig nok vært populære, det i Trondheim er nettopp over med svært gode tilbakemeldinger fra fornøyde deltakere som syns de hadde stort utbytte av kurset.  I Bergen er kurset fullt, mens det i Oslo 22. januar fremdeles har ledige plasser. Her er en artikkel om støy, oversatt og hentet fra Sensitiv Balanse

Støy er lyd som forstyrrer kropp og psyke
Om lyd oppleves som støy handler ikke bare om hvor høy lyden er rent målbart, det handler i stor grad også om den subjektive opplevelsen:


Les mer

Tren ditt hjerte og få indre ro

Publisert: 16.10.2016

Tren ditt hjerte
Les artikkelen fra Psykologimagasinet i Danmark her.


Les mer

Inspirerende og kunnskapsrike ildsjeler

Publisert: 22.09.2016

Lise og Martin AugustMartin og Lise August er gift, bor i København og har en sønn, som også er høysensitiv. 

Lise og Martin August har siden tidlig på 2000-tallet vært pionerer når det gjelder høysensitivitet i Danmark, og de har hele tiden hatt et nært samarbeid med Elaine Aron, Ted Zeff og andre forskere på området.

De brenner for å formidle forskning om høyensitivitet på en enkel og lett forståelig måte som gjør det mulig for sensitive i alle aldre å bruke redskapene, kjenne seg sterkere og få et rikere liv. Fokuset deres er på alle mulighetene  og potensialet karaktertrekket gir, og hvordan man kan få tak i og utnytte dette. De er forfattere av to bøker, erfarne kurs og seminarholdere​, og jobber daglig med sensitive i sin praksis. ​


Les mer

Seminar med psykolog Lise August

Publisert: 29.05.2016

Sensitive tenåringer og unge voksne

Lise AugustI samarbeid med Lise August arrangerer foreningen dette 3 timers seminaret i Oslo 13.11.

 Påmelding her

  • Ønsker du en dypere forståelse av dine sensitive kjennetegn og fordeler? Vil du vite hvordan din sensitivitet påvirker skole og studier, vennskap, kjærlighetsliv og forholdet til familien din?
  • Vil du styrke evnen din til å klare utfordrende situasjoner og utfolde flere av dine positive kvaliteter? Vil du finne mere overskudd og energi i hverdagen? 

Les mer

Årsberetning 2015 - med bilder

Publisert: 12.04.2016

Det har vært en fortsatt økning i antall medlemmer, ved årsskiftet var det 1583 medlemmer. Det er en økning på nesten 200 fra forrige årsskifte (1384). 
Les hele årsberetningen her (krever pålogging)


Høysensitivitet – hvordan dette karaktertrekket kan påvirke smerter og hvordan man kan få det bedre

Publisert: 16.02.2016

Forskning viser også at høysensitive opplever mer smerte, og opplever smerte sterkere. Fordi man tar inn flere inntrykk, også fra kroppen, og bearbeider disse dypere, så vil man naturlig nok kunne påvirkes sterkere av smerte. Stress og overstimulering kan også gjøre at man blir mer smertepåvirket, også fordi man er sliten og har mindre overskudd til å takle smertene.
Les hele artikkelen her (krever pålogging)


Det sensitive barnet bak atferden

Publisert: 01.08.2015

Sara Jimenez -  juni 2015
Bacheloroppgave i spesialpedagogikk - Høgskolen i Telemark

Hensikten med denne studien er å utvikle kunnskap om og forståelse for de høysensitive barna. Egen erfaring med dette gjorde meg nysgjerrig på å undersøke de høysensitive barnas atferd videre, spesielt siden dette er et karaktertrekk som ikke er blitt helt anerkjent i alle fagmiljø, og da det er behov for mer kunnskap om de høysensitive barna ute i feltet.


Les mer

Gutter og menn er også høysensitive

Publisert: 02.07.2015

Det er mer akseptert at en jente/kvinne kan være følsom, sensitiv, trekker seg tilbake fra ulike aktiviteter, situasjoner osv. Men for menn å gjøre det samme er det mye mindre aksept for. Det er like mange høysensitive menn, som kvinner, og ca. hver femte mann er høysensitiv.

Her kan du lese om noen høysensitive menn. Som du kan se er alle forskjellige, som alle andre menn er, men de har lært om karaktertrekket og hva det vil si for dem som menn.

Erik MøystadBjørn WestbyeRunar Heggen
Les flere historier om høysensitive menn her:


Les mer

Høysensitive og kjærlighet/parforhold

Publisert: 02.06.2015

Nina og KjellInspirert av personlig møte med Elaine og Art Aron i mai 2013 og den nyeste boken til Elaine Aron, har Nina Skar Aastad og Kjell Carlsen, som begge jobber i Det Gode Arbeidsliv utarbeidet et individuelt kurs for par, spesialisert på det særlig sensitive perspektivet.

 


Les mer

Kurset Sensitiv Styrke

Publisert: 01.06.2015

Sensitiv Styrke er et grundig innføringskurs i karaktertrekket høysensitivitet. 

Se kalenderen for kurs: 
Der finner du også praktisk informasjon om kursene.

Påmelding gjøres til: kurs@hsperson.no

 

 


Les mer

Sensitive - The Untold Story

Publisert: 12.05.2015

Sensitive - The Untold StoryHer er traileren til dokumentarfilmen Sensitive - The Untold Story

Foreningen har bidratt til fund raising til for å gjøre prosjektet mulig, og vil stå på rulleteksten til filmen. Vi syns det er så viktig at det kommer ut informasjon om høysensitivitet i flere former enn bøker, og vi tror det blir en bra film som kan skape et løft i kunnskapsnivå og kjennskapen til karaktertrekket, derfor har vi valgt å støtte filmen.


«Aksepter deg selv»

Publisert: 04.05.2015

Den første av Ilse Sands bøker som er oversatt Aksepter deg selv fra dansk, orginaltittel "Elsk dig selv - en guide for særlig sensitive og andre følsomme sjæle"

I en kultur preget av tilpasningstvang og perfeksjon blir følsomhet ofte nedvurdert. I denne boka gir forfatteren en inngående beskrivelse av begrepet høysensitivitet.


Les mer

Skolestart - Skolen og høysensitive barn

Publisert: 20.08.2014

I skolen legges grunnlaget for hvordan barn skal kunne finne sin vei i jungelen av muligheter og begrensninger. Jeg tror at dersom man tar hensyn til høysensitives behov, vil skolen bli et bedre læringssted for alle barn. For det betyr at det legges til rette for ulike former for utvikling. 


Les mer

Høysensitivt personlighetstrekk

Publisert: 29.08.2013

Hva er høysensitivitet?

"Det å være høysensitiv vil si det samme som å være mer sensitiv, følsom, var og mottagelig for ulike typer inntrykk. Nervesystemet er mer fintfølende og mottakelig for sanseinntrykk, stemninger og stimuli enn hos de fleste andre mennesker, og disse inntrykkene bearbeides dypere. Å være høysensitiv er et medfødt personlighetstrekk og det er like utbredt blant begge kjønn, og blant alle folkegrupper/kulturer."


Les mer

Dr. Elaine Arons selvtest

Publisert: 09.07.2013


Under finner du en selvspørsmålstegntest utarbeidet av dr. Elaine Aron.

Tell hvor mange av utsagnene som du føler er riktige for deg.

Besvar hvert spørsmål etter hvordan du personlig føler det. Hak av i ruten til venstre for utsagnet hvis det stemmer helt eller delvis for deg. Ikke hak av for utsagn som ikke stemmer overens med hvordan du føler.


Les mer

Vis flere forside artikler >>