Abonner på nyheter
Kontakt oss
Bli medlem

Dugnad

Skrevet av: May Merete Tjessem Opdal, publisert 21.09.2015

Håndballgruppa sin overordnede målsetning tar utgangspunkt i idrettslagets formål om at arbeidet i klubben skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. Den idrettslige aktiviteten skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet. Dugnadene er derfor viktige for håndballgruppa både for å få dekket de reelle kostnadene og for å bidra til å skape et miljø blant barn og foreldre som understøtter dette.

Håndballgruppa har mange forskjellige oppgaver som skal løses. Du kan gi din dugnad gjennom å være trener, hjelpetrener, lagleder/oppmann, dommer eller sitte i sekretariatet under kamper og turneringer. Ønsker du å bidra men trenger opplæring, skal du selvføllgelig få det. 

Alle familer som har spillere i håndballgruppa må delta i dugnadsarbeidet.Vi vet at vi i foreldregruppa vår har mange kompetente mennesker med kunnskaper de gjerne deler, men som ikke har anledning til å bruke mye tid hver uke på slikt arbeid. Vi mener at alle derimot har tid til litt, og at vi sammen kan bidra til å gjøre håndballgruppa til den velfungerende gruppa våre spillere fortjener.

Det forventes at hver familie bidrar med omlag 10 dugnadstimer gjennom året. Dugnadsarbeid deles inn i tre kategorier:

Kamper og turneringer.
Alle foreldre forventes å bidra når deres lag har turnering eller spiller kamp i Sørbøhallen. Oppgaver fordeles og ledes av lagleder/oppmann. Les mer under arkfanen Kamp.

Arbeidsdugnad
Dette er oppgaver gruppen gjør enten for å tjene inn penger til klubbkassen eller for å promontere håndballen under ulike anledninger. Alle foreldre forventes å bidra på minst en slik dugnad i løpet av året. En kan sette opp ønske om oppgave, og disse blir etterfulgt så langt det lar seg gjøre. Alle som har verv i styre, komiteer eller som trener, hjelpetrener eller oppmann er fritatt for arbeidsdugnad siden disse allerede legger ned et betydelig antall timer på dette i løpet av året. Vi har pr i dag følgende arbeidsdugnader 

  1. Juletre- og flaskeinnsamling like over nyttår. Vi trenger noen som stiller med bil og henger til å samle trær i. Vi trenger også foreldre og spillere som følger bilene og samler inn.
  2. Loddsalg i mai. Vi trenger noen til å selge lodd i forkant av nasjonaldagen en eller to ettermiddager i et gitt område på Ganddal
  3. Nasjonaldagen. VI trenger noen til å delta med avvikling av 17.mai feiring på Ganddal. Det kan være rigging og rydding eller stå i bod/kiosk.
  4. Gandalsdagen i slutten av august. Håndballen stiller med stand hvor det selges litt mat og drikke. I tillegg har vi en aktivitet, gjerne skudd på mål.

Salgsdugnad
Dette er håndballens hovedinntekter i løpet av året. Foreldre som har verv i håndballen må også være med å bidra ved salg. Klubben har så mange engasjerte foreldre med verv at å frita disse ville gi oss et betydelig inntektstap. Vi har følgende salgsdugnader:

  1. Enjoyguide. I oktober/november selger vi Enjoyguider som gir rabatter i flere butikker og serveringssteder i distriktet. Alle spillere må selge minst tre guider. For familier med mer enn to spillere har vi satt minstesalg på seks guider totalt for familien.
  2. Toalett- og tørkepapir. I februar/mars selger vi sekker med toalett- og tørkepapir. Alle spillere må selge minst tre sekker hver. For familier med mer enn to spillere har vi satt minstesalget til seks sekker totalt for familien.

Husk at antallet her er minstesalg - selg gjerne mer. Jo mer vi selger, jo mer inntekter til klubben og jo mer penger har vi å bruke på å utvikle håndballen i Ganddal!

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer