Nasjonalt utviklingssenter for sykehjemstjenester til den samiske befolkingen
Sàmi àlbmoganàšunala buhcciidruokto - ovddidanbàlvalus


Få tilsendt nyheter
Kontakt oss

Prosjekt "Ernæring, mat og måltider"

Skrevet av: , publisert 07.12.2017

Nesseby kommune, pleie- og omsorg, har igangsatt et matprosjekt "Ernæring, mat og måltider" med fokus på samiske lokale mattradisjoner. USHT samisk har vært veileder, samt deltatt i møter i dette prosjektet.

Bakgrunnen for dette prosjektet, er at kommunene skal sikre at ernæring blir en integrert del av behandlingstilbudet i helse- og omsorgstjenesten. I Nesseby kommune har de institusjonskjøkken med kvalifisert personell, og god praksis i variert ernæringstilbud til deres pasienter, men de mangler prosedyrer og kvalitetssikring av ernæringsrutiner.

 

Nesseby kommune er en samisk kommune og sykehjemmet har fått tilbakemelding fra pårørende om at de bør ha sterkere fokus på den samiske lokale mattradisjonen, slik at pasientene og beboerene får mat de er kjent med og tradisjonelt vant til å spise.

Sykehjemmet har også bare 3 hovedmåltider med middag kl. 12.30 i ders døgnrytmeplan. Dette er for få måltider og det blir for mange timer mellom måltidene. Eldrerådet i kommunen har gitt tilbakemelding på at de er bekymret for måltidssituasjonen ved sykehjemmet.

Det vil i dette prosjektet være et mål og få innført et ekstre måltid slik at de får 2 varme måltider, samt å flytte middagen til 16 tiden.

USHT samisk var nylig i et møte med Nesseby sykehjem, og det er planlagt at dette skal gjennomføres i løpet av januar 2018. USTH samisk vil følge opp prosjektet videre.

 

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer